wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

Hej allihopa!

Kategori: Allmänt

 
 

Amanda och Gilda här, vi är lagom jetlagade men vi överlever.

Idag är det den 26/10 och kl är just nu 22:55.

Ja idag har som alla andra dagar varit fulla av aktiviteter. Det första vi gjorde var att äta frukost vilket var…….. annorlunda. Frukosten här i Kina är vanligtvis varm, alltså olika damplings maneter alltså tentaklerna och varm dricka. När vi skriver varm dricka menar vi varm dricka. Dem kokar nästan allt dem dricker och om det inte är kokat så är det ljummet. Så vi suktar kall mjölk eller bara vatten skulle funka bra, men iallafall efter frukosten träffade vi våra kinesiska elever vi skulle spendera de traditionella kinesiska aktiviteterna med.  Vi träffade många nya vänner som vi färgade näsdukar och klippte kinesiska traditionella papperskonst med. Efter att vi kokat oss själva i värmen som var ca 28°C åkte vi buss till lunchen vilket va ännu en gång en varierad lunch av traditionell kinesiska mat. 

När vi ätit tog bussen oss till hotellet, vi bara bytte om till fotbollsmatchen och gick sedan dit.

Som ni ser på bilderna var den här aktiviteten stor i Nantong. vi mötte Nantongs champion lag i åldersgruppen 12-13 och det var …….annorlunda. 

Dem var ett bra lag men mellan oss kan vi säga at dem spelade lite fult, men det var endast 1 poäng ifrån att vi vann så vi ska vara nöjda.

Amanda och Erica va inte med men dem hejade glatt och socialiserade med alla kineser som va ovh tittade på. Dessutom fick amanda och Fia vara med i en intervju för kinesisk internationell tv, spännande men …annorlunda. 

Vi fick ungefär en timme på oss att byta om duscha m.m. Vi åt middag med eleverna från Nantong och sedan gick vi på sightseeing. allt var mycket vackert men det var lite …..annorlunda att se vattnet och luften som är så tjock och fylld med avgaser man blir van men det var jobbigt dem första dagen. 

Vi kom hem och nu sitter vilket här och skriver just i detta nuet och ja vi lever det är ingen panik. mamma pappa oliwia/amanda och ja mamma, pappa/gilda.

så ja nu har ni sett massa bilder med jetlagen säger vi godnatt och vi ses om typish tiodagar. 

ching chong långkalsong!

P.S Roligt det här med kina när Fia och Johan blir nästan inlåsta i ett varuhus. Men som tur va så är dem här och vi skrattar högt åt det.(kanske lite för högt)

Vi har startat en tävling med att ta fula bilder på varandra. Vi startat tävlingen med en ful bild tagen av Gilda på Fia och Anton i tankarnasvärd. (kanske jetlegen har förstört deras hjärnor) 

 

Kommentarer

  • Eva Svensson säger:

    Bra med mycket skratt!!! Ha det bäst/ Eva

    2014-10-26 | 19:10:06

Kommentera inlägget här: