wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

Sista dagen

Kategori: Allmänt

Sista dagen…….. Vi åkte till ett hantverksuniversitetet och fick träffa zhang lei som var en broderingsmästare. Hon visade oss en samling av antika broderade praktkläder och broderade tavlor. Det var mycket vackert. Sedan fick vi pröva själva att brodera med silke. Svårare än man tror, men så kan också hennes tavlor kosta uppemot 100 000 Yuan… Eric härdade ut så länge han kunde, men var sedan tvungen att ge upp för vätskebristen, så han fick åka tillbaka till hotellet för att vila medan vi andra åt på skolan. Glas hade de inte så vi fick varsin plastskål till drickan. Därefter blev det ännu mer hantverk på en specialskola. Vi klippte papper på krångliga sätt tillsammans med ett gäng kinesiska barn och deras föräldrar. Victor tyckte att hans blev ”svinfin” (den liknade med andra ord en gris /JW). Vi fick också färga tyg. Victors blev väldigt bra, bäst faktiskt. Därefter åkte vi på ett hyfsat oväntat besök till en annan högstadieskola, där det blev en ganska underlig sittning. Vi fick se en ganska lång reklamfilm (på kinesiska) om hur fantastiskt bra den skolan var. De hade lika många lärare som vi har elever… Blöta och trötta kom vi tillbaks till hotellet, där strikta förhållningsregler om att väskan skulle vara packad innan kvällsmaten. Alla var lite oroliga inför kvällens evenemang, men det lindrades en smula av den andra pizzakvällen på raken… Så var det dag att svida om och åka iväg. Regnet öste fortfarande ner och vi fick vada över sjöarna som bildas nedanför trottoarerna för att nå bussen. Nervositeten var nu på Mount Everest-höjd. Det var en smula struligt och en del oväntade händelser på sammankomsten, Fia fick hålla ett kort oförberett tal( spännande tyckte Fia..) en man från yabroad höll ett långt tal om hur duktiga de var i Nantong. Vi höll våra föredrag, vi hade stöd av varandra och det gick bättre än vi trodde. Det kändes lite märkligt för den kinesiska publiken verkade nästan inte lyssna. Anita vill fortfarande med rätta döda Johan för att han inte låtit henne läsa hans föredrag innan hon skulle översätta, Thea läste Tranströmer på kinesiska (mycket imponerad publik) och sedan sjöng vi ”Broder Jakob” på tre språk. Flera av de kinesiska barnen gjorde fantastiska uppträdanden, bland annat solodans, trummor och fiol. Sen var det liksom slut. Nu sitter vi på sista muffen och äter alla de konstiga chips Fia köpt. Alla är helt färdiga men vill inte åka hem…

Kommentarer

  • Carina säger:

    Hej!
    Tråkigt att det regnade på er. Hoppas att Eric repat sig och kunde vara med på presentationen. Förtår att ni vill stanna och uppleva mera. Ska bli jätteroligt att få höra er berätta om allt n varit med om.
    Safe travels home!
    Ses imorgon! :-)

    2016-10-22 | 17:22:23
  • Carina säger:

    Fia vi förstår att ni sover nu men vi undrar naturligtvis hur det är med Eric...
    Viktigt att dricka mycket och få i sig salt även dagen efter vätskebrist :-) ( men det vet ni ju, vi har fullt förtroend för att han är i goda händer)
    Mvh
    Carina

    Svar: Hej Eric mår bra, lite hungrigt kl 04.30 😉
    wensand.blogg.se

    2016-10-22 | 19:09:12
  • Carina säger:

    Skönt att höra! Ta väl hand om er och ha en bra resa hem. :-)

    2016-10-22 | 22:50:42

Kommentera inlägget här: