wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

15/10

Kategori: Allmänt

15/10
Tjenare!
Victor och Julia Ax här för att rapportera om dagen. Dagen började med att jag (Julia) och Ebba försov oss. Sedan åkte vi bussen till donken och åt frukost, de flesta tog en mcmuffin. Senare gick vi till Yuyuan Garden och kollade på en trädgård där en rik person bodde för länge länge sedan (in a galaxy far far away // Johan). När vi gick dit såg vi många dyra halsband, ett av de kostade 680 000 yuan (närmare 1 miljon SEK…). I trädgården fanns det vatten med fiskar och sköldpaddor, vi såg många sköldpaddor som försökte komma upp från vattnet men de var för svaga och tjocka så de fick vara i vattnet. 

 
Byggnaderna som fanns där hade tak som var böjda vid varje takkant precis som husen gjorde förr i tiden. När vi gick omkring i staden var det några som ville ta kort med oss eftersom att de tycker att det är coolt att se folk som inte ser ut som de. Sen var det dags för lunch så vi åt på en restaurang och de ger alltid så mycket mat så det blir massa mat över och då försöker Johan äta upp allting men även han gav upp efter ett tag.
 
Efter Yuyuan Garden och mat så tog vi bussen till ”fake market" som låg inomhus i en stor byggnad, de hade fyra våningar fullt med kläder, väskor, skor och klockor et c. Det var några jobbiga personer som försökte sälja deras saker till oss, även om vi sa nej så följde de efter oss och försökte om och om igen och några av oss ville gå till vakterna för att de var så jobbiga. När vi var där så fyllde de på bankomaterna, medan de gjorde det stod det två stycken beväpnade vakter med hagelgevär och det var lite wild and crazy. Senare åkte vi till tågstationen i samma buss som vi har åkt runt i tidigare, Johan och Fia (men mest Johan) passade på att visa sin sångtalang vilket var kul men vi är scarred for life. Vi kom fram till tågstationen i Shanghai vilket var sjukt stort, det var som terminal 5 i Arlanda. Vi gick sedan ner för en trappa efter vi väntat på att high speed tåget mot Hangzhou skulle komma, tågresan tog en liten stund så vi passade på att ta en tupplur. När vi kom fram till Hangzhou så åkte vi med buss till skolan. När vi kom till skolan så åkte bussen genom tjocka grindar där det stod vakter som skyddade hela skolområdet. Vi slängde in väskorna i våra rum och gick och åt på ett annat ställe än de kinesiska eleverna. I rummet bredvid oss satt rektorn som sedan hälsade oss välkomna. Även här fick vi så mycket mat så att vi inte kunde äta upp, men Johan försökte igen… Efter maten gick vi upp till våra rum och duschade och bytte om till lite skönare kläder. Eric förlorade en tävling (Tävlingen är egentligen en anti-tävling: mest kaotiska rum ”vann”. Vi tar vårt ansvar som pedagoger! // A, F, J) så han gjorde 10 armhävningar med klapp, men så vältränad som han är så klarade han det bra.
 
Vi ”åt” muffe (tack Erics mamma!) och satt och skrev denna text. Tack och godnatt :)
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: