wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

17/10

Kategori: Allmänt

Goddag kära läsare, idag hade vi friidrottsdag här på Wenlan. Dagen började med sprint 100 meter och vi som var med var jättenervösa eftersom att det var så mycket folk där och alla verkade ta det jätteallvarligt. Dessutom kände man ju sig lite udda bland alla 1300 kineser då de liksom kände varandra och så vidare. Men det gick bra att springa i alla fall och 

Julia B kom till finalen som var efter lunch. Alla kineser som var med då hade liksom spikskor och allt och verkade väldigt professionella så man kände sig lite underlägsen. Julia kom till slut på femte plats i finalen och fick ett diplom för att hon deltagit, det var kul.

På längdhoppen var ganska många av oss med och Bella kom med till finalen och slutade på en tredje plats. Det kändes jättekul och Mr Ren (rektorn) verkade vara jätteglad och ville ta kort med henne och hon fick även en medalj. En konstig sak var att hon fick blommor som de sedan ville ha tillbaka, de ville bara ha med blommorna på bilderna för att det skulle se fint ut.

 

En gubbe kom även och gav en segway till Eric som vi turades om att åka runt på när vi inte hade något att göra. Det var många av oss som aldrig åkt segway med det var ganska enkelt när man väl hade hittat balansen.

Victor började rejsa med en av britterna som var där på skolan, dock vann hon men han borde vara riktigt nöjd med sin insats. 

Senare på dagen var det även en stafett som vi deltog i tillsammans med några britter och tjecker eftersom att man behövde vara 20 personer i varje lag. De flesta ville inte springa men sprang tillslut ändå vilket var väldigt modigt, dock kom vi sist men alla kineser var ju jättesnabba så det var svårt för oss att springa ikapp dem. Som sagt var ju alla jättenervösa i början och alla deltog ändå i någonting så man borde ändå vara stolt över sig själv.

 

När alla friidrottsgrenar var slut kände vi för att spela basket men vi hade ingen boll så Julia och Isolde gick och frågade flera kineser men de blev typ jättenervösa och visste inte vad de skulle säga men till slut visade en tjej var de fanns. 

Först spelade vi mot Fia, Johan och Anita men sedan kom flera kineser och ville vara med så då körde vi elever mot dem. 

De var verkligen jättebra och de vann stort över oss, inte för att vi räknade poäng men det fattade man ändå för vi fick typ 4 mål och de typ 15. 

Vi blev fotograferade väldigt mycket idag och många vinkade åt oss när vi gick förbi dem och vi förstår inte riktigt varför. Dock blir man ju väldigt glad av all uppmärksamhet, men det är lite stelt att så och vinka hela tiden.

 

Den här friidrottsdagen visade sig tillslut vara jätterolig och händelserik bara man vågade släppa loss lite. Efter alla saker vi gjort under dagen var vi alla jättesvettiga och gick och duschade. Vi fick även höra att någon hade fixat så vi skulle få gå på en show vid West lake (en park) klockan 6 så vi fixade oss, åt middag och gick sedan till bussen. Resan tog ungefär 30 minuter och under tiden satt vi och sjöng olika låtar, mest svenska. De andra vänskolorna var även med på bussen och vi försökte få de att sjunga med genom att sjunga på engelska men ingen hakade på. :(

 

När vi kom fram till West lake så gick vi och satte oss och showen var verkligen jättefin. Den var utomhus och de hade showen på vatten fast det var jättegrunt så alla människorna dansade runt där. Runtom var det massor av träd med lysen i och de hade strålkastare som lös åt alla håll med jättefina färger. Sedan kom det även upp en massa saker ur vattnet (T.ex. en gigantisk solfjäder och en liten scen) Showen var egentligen tillägnad till G20 men vi fick typ se en repris eller något sådant. De hade flera nummer och ett var Svansjön, resten kände vi inte igen. Biljetterna var tydligen ganska dyra (ca 300 kr) och vi var ganska många personer som blev bjudna så skolan måste ha lagt ner ganska mycket pengar på det. 

 

Efter showen åkte vi tillbaka till hotellet och satt och pratade om vad vi hade gjort under dagen, våra tankar och så vidare. De flesta av oss tänkte ju att den här dagen skulle bli ganska tråkig men sedan visade den sig, enligt oss i alla fall, vara den roligaste hittills. 

Britterna ville även att vi skulle komma ner till deras våning för att det de gjorde var att sitta och skratta åt kinesiska TV’n men det fick vi inte för det var för sent. Det var typ det vi gjorde idag så tack och hej. /Julia B och Bella

 

Kommentarer

  • None säger:

    Vilken härlig dag ni har haft! 😊 Friidrott, basket och en fantastisk show!

    2016-10-18 | 12:34:33
  • Anonym säger:

    Låter som ni haft en rolig och händelserik dag. Extra kul med Segway och show kan jag tänka mig. :-)

    2016-10-18 | 13:54:08

Kommentera inlägget här: