wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

16/10

Kategori: Allmänt

Hejsan, Thea och Ebba här. 

 

Idag så åt vi efterrätt till frukost, eftersom i Kina serverar dom nämligen typ allt i en buffé. Till exempel fanns det ett rosa potatisbröd med nutella i, men det fanns även kött och grönsaker. 

Efter det var det planerat att vi skulle träffa rektorn på skolan, och då skulle man använda finkläder. Vi tyckte att det var lite konstigt att det skulle vara så formellt när man träffade rektorn då det inte är så när vi träffar vår rektor Eva. 

 

Det var tre fotografer inne i det stora rummet, och alla vi skulle sitta i varsin fåtölj. Fia satt längst fram bredvid rektorn där han satt och babblade på kinesiska, men bakom honom var det en tolk som översatte vad han sa till engelska. 

Det var lite långtråkigt att sitta därinne men man kände sig lite viktig eftersom allt var så formellt och stort. 

Rektorn gav oss även presenter och det var ganska trevligt. Vi fick en del grejer, som var lite sådär. Men kul ändå. Man blev ju glad och så, men det kunde ha varit bättre. 

 

Efter det så visade en guide oss runt på skolan. Hon hade rosa kläder. Till och med rosa klackskor. Så vi fick se en del klassrum, det var väldigt många. I ett av klassrummen hade dom till och med en jättestor 3D-printare vid varje bänk och det var ganska fränt. 

Vi fick även se teckningar och målningar av eleverna på skolan och dom var väldigt fina. Vår guide verkade faktiskt vara ganska stolt över eleverna.

 

Dom hade även ett ”rymdrum” med en flagga som varit till rymden och en rymdraketssimulator. Det var coolt. Rummet var skapat i ära till en före detta elev som blivit en taikonaut (astronaut på kinesiska). 

 

Sedan så var det öppningsceremoni av 60-årsfirandet av Wenlan. Det var SJUKT många elever som skulle framträda och det var ganska spännande till en början. Alla var så synkroniserade och det såg väldigt kul ut när dom stod där och dansa. 

Men sen började det bli långtråkigt eftersom det bara kom grupp efter grupp och det här höll då på i typ 3 timmar. En del framträdanden stod väl ut ur massan, men det var ändå jobbigt att kolla på eftersom man såg att det var så många efter dom. 

 

I det allra sista numret så kom dansarna upp på läktaren och ville få med lite folk att dansa med dom på planen. Thea, Eric, Victor, Johan, Fia och Julia B följde med dom och dansa. Det var svårt att hänga med och det kändes lite pinsamt, men det var ändå kul. Dessutom var alla så trevliga och hälsade på en. Alla kineser sa ”hello!” och vinkade jättemycket. 

 

När dansen var slut så ville alla ta en massa kort. Så man hamnade i klungor av kinesiska elever som ville ha ett kort med utlänningen medan en massa föräldrar fotograferade. 

Rektorn ville även att vi skulle ta kort med hans kompis dotter så det var trevligt. Man kände sig lite som en kändis när alla ville hälsa på en och ta kort. Kineserna var väldigt glada och trevliga och sa ”thank you” för att vi var med på deras kort och dans. 

Fast det var skönt att komma bort från stöket. 

 

Sen blev det middag och den var god. Efterrätten var godast. Det fanns cheesecake men den tog slut. Thea blev ledsen och besviken. Ebba smakade dock på cheesecaken och hon tyckte att den var god. (Johan gav faktiskt Thea en bit av sin ostkaka, men den otacksamma slyngeln (slynglan?) glömde minsann detta i texten!//Johan)

 

Nu sitter vi här och skriver medan alla andra spelar kort, vi får inte vara med eftersom vi måste skriva det här. Men snart är vi färdiga så då kan vi gå. 

 

Hej då!

Kommentarer

  • Carina säger:

    Fint skrivet. Detta gav oss några sköna skratt och fina inre bilder av hur er dag varit.
    Stjärna för en dag är ju inte illa. :-)

    2016-10-16 | 17:03:16
  • Cecilia säger:

    Vilken dag och fina bilder ! Ni verkar inte behöva vara hungriga iaf :)

    2016-10-16 | 19:45:28
  • vad roligt att läsa! Ni kanske ska klä upp er nästa gång ni kommer och hänger inne hos mig😃Hälsar rektor Eva säger:

    Vad roligt att läsa!! Ni kanske ska klä upp er nästa gång ni hänger hos mig😉Hälsar rektor Eva

    2016-10-17 | 23:30:52
  • vad roligt att läsa! Ni kanske ska klä upp er nästa gång ni kommer och hänger inne hos mig😃Hälsar rektor Eva säger:

    Vad roligt att läsa!! Ni kanske ska klä upp er nästa gång ni hänger hos mig😉Hälsar rektor Eva

    2016-10-17 | 23:31:38

Kommentera inlägget här: