wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

3/11

Kategori: Allmänt

Hejhej alla svennar! Erica och Vera här.
Dagen började med en flaggcermoni kl 7:20 på morgonen där alla elever på skolan medverkade. Vi fick stå uppe på en slags scen, på läktaren, där vi kunde se ut över alla och där alla kunde se oss.

En elev höll ett tal inför hela skolan och oss. Varje vecka väljs en elev ut som jobbar tillsammans med läraren under denna vecka och skriver ett tal. Det är en ärofylld uppgift att få göra det här. Talet var på kinesiska såklart, men vi fick reda på att det handlade om en känd författare och att man inte ska ge upp sina drömmar. Rektorn berättade också för alla elever vad vi svenskar gjort för aktiviteter och att de ska komma och hälsa på oss på Sandbergska nästa år, 2015. Fia höll också ett litet tacktal där hon sa att vi uppskattat deras planering och aktiviteter för oss, att vi ser fram emot att de ska komma och hälsa på oss och även att vi skulle vilja utöka vårt samarbete med dem.

Efter en snabb frukost åkte vi till West Lake, en vacker sjö, där vi åkte ut med båt till en ö. Vi klappade på papegojor, åt popcorn och glass och såg på coola träd. När vi sedan tog båten därifrån åkte vi buss till en marknadsgata där vi åt ännu mer glass, köpte lite småsaker och hade det mysigt. Det mest uppskattade var nog den billiga glassen på McDonald’s och den goda Oreoglassen på DQ (Dairy Queen). Efter en kinesisk lunch åkte vi tillbaka till skolan för att äta middag då kom även rektorn förbi och hälsade hejdå.

Sen slank vi in i vår älskade buss (aka vårt andra hem) där vi spenderade tre timmar sjungandes och sovandes. Nu är vi äntligen framme i Shanghai där vi (Vera och Erica) har fått en himla stor dubbelsäng och en vanlig säng som vi satte ihop till den största sängen någon någonsin skådat, där vi ska sova gott i 7,5 timmar. Vi är taggade för att åka till flygplatsen klockan 7 imorgon, hem mot Sverige.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: