wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

30/10

Kategori: Allmänt

Hejsan!

Danne, Basse och Amanda här. Idag var första morgonen i Hangzhou. Frukosten var ganska så västerländsk det märktes att skolan är vana med besök. (Äntligen yoghurt! /Johan)

Direkt efter frukosten så var vi snabba tillbaka på våra rum och bytte om för att vi skulle träffa rektorn så vi var tvungna att vara väldigt fint kläda. Killarna hade skjorta och tjejerna hade klänningar. Vi gick in i ett speciellt konferensrum för att träffa rektorn. I det rummet så var det fina fåtöljer som stod uppradade i två parallella rader. När rektorn kom in i rummet så ställde vi oss upp för att visa respekt. Rektorn höll ett välkomsttal och pratade vidare om att han var glad över vårt utbyte och att han ville att våra utbyte mellan skolorna skulle hålla länge. Efter det så utbytte vi presenter. Rektorn gav presenter till skolan, Fia, Johan, Kai och alla oss elever. 

Efter mötet med rektorn så gick vi en rundtur på skolan och fick se deras aktivitetssalar. I uppfinningssalen så fanns det en flytande-cykel som en av eleverna hade byggt. Den var byggd så att det skulle fungera att cykla på vatten. De hade en golfsimuator som vi fick prova.

I salen så fanns det en lista på saker eleverna hade uppfunnit och fått patent på. Vi fick även se deras biologisalar, Johan blev väldigt avundsjuk på salarna. Efter vi gått en rundtur på skolan och insett att våran skola är värsta miniskolan jämfört med den här så var det dags för lunch. Det var mycket kyckling men även andra kinesiska maträtter. Efter lunchen så gick vi upp till rummen och vilade. Efter vilan så var det äntligen dax för att träffa våra penpals. När vi hade delat upp oss så gick vi till deras lektioner. Vissa hade idrott, engelska, matte, fysik, politik, historia och musik. Vissa av oss fick gå upp vid katedern och presentera oss på engelska, berätta lite om våran kultur och svara på frågor.  Klassen där Marcus var blev väldigt imponerade av hans färdigheter i judo och när de fick reda på det så gick ett sus genom klassen och de fick tävla i att ge finast present till honom…. Klasserna var väldigt stora det är nästa dubbelt så många elever i deras klasser än vad det är i våra. Eleverna var stökigare än vad vi förväntat oss. Efter lektionerna så bytte vi om till idrotts kläder och spelade basket, volleyboll, pingis och sprang lite. 

Två av oss elever tappade bort sina penpals. ;)  Efter middagen så spelade vi pingis. Vi hade turneringar. Som vanligt slog många av oss vad och några fick göra 15 armhävningar.  Vi har även på kvällen diskuterat pedagogik och dödsstraff samt haft brottningsmatch där några trodde sig vara starkare än Fia... 

 

Just nu sitter vi inne på Fias rum och bloggar och skojar runt lite. 

 

Dagens fulbild är … ni ser nog det själva… :)

 
 

 

 Fler bilder kommer

:)

 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: