wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

29/10

Kategori: Allmänt

Tja, bra eller??

Själv är det toppen / Anton & Kingee 

Dagen började med en härlig kinesisk frukost i Shanghai, det va den första frukosten som va lite mer europeisk. Direkt efter frukosten så checkade vi ut och hoppade in i mini vanen, som skjutsade oss till Baos stålfabrik. Där fick vi se hur stålet valsas till plåt (kavlas) Vi fick reda på att fabrikens område var till ytan ungefär lika stort som Upplands Väsby kommun. Det var ungefär 180 000 som jobbade på företaget sammanlagt, alltså ungefär 4 gånger hela befolkningen av väsby. Det var 15 000 som jobbade just på den här fabriken. Företaget låg på 216de plats av alla företag i världen när det gäller över huvudtaget. Företaget återanvänder 20% av vattnet dom använder och lite förångas, resten av vattnet släppte dom ut i floden och det vattnet var godkänt enligt deras regler, men guiden ville inte tala om vilka regler som gällde. Efter vi hade varit på Baos stålfabrik åkte vi och åt lunch, det blev kinesisk mat det trodde vi inte.. ha ha ha, det var väldigt gott. Efter det så hoppade vi alla in i vanen igen och åkte till fejk market ”HanCity Fashion & Accessories Plaza”, där skulle vi va 2,5 timmar hade lärarna lovat men vi vet hur lärare är, så det blev 1 timme. Jag (Anton) råkade… köpa 5 klockor.  Jag och Kingee vann iallafall prut tävlingen, vi tog varsina hörlurar från startpris 1850 yuan styck till priset 215 yuan, på slutet skulle jag (Anton) försöka pruta ett par hörlurar till 50 yuan och det var tydligen alldeles för billigt så jag vart slagen men det var inte hårt mamma, så du behöver inte ringa militären hahaha. Jag, Samuel (Kingee) köpte 1 klocka och 1 par hörlurar. Klockan fick vi ner från 1950 yuan styck till 300yuan styck, alltså 3900yuan till 600yuan för 2. Efter det så påbörjade vi våran 3 timmars resa till Wenlan Middle School. Där vi sitter just nu sitter framför en dataskärm som vi brukar göra hemma, fast den här gången skriver vi en text. När vi kom till skolan så vart vi direkt välkomnade av skolans rektor och kontorschefen som hade ansvar för utbytes projekt som detta. Vi gick och la in våra väskor på rummen och sedan gick till matsalen. Till middag idag fick vi typ McDonalds kyckling för alla andra skolar hade tydligen bara ätit kyckling, tråkigt nog. (Anton) Hejdå allihopa, det har varit ett nöje att dela lite information om våran resa, det där lät lite vuxet men jag är ju som en vuxen person enligt Johan och Fia.

Dom börjar kolla lite snett på mig nu så måste kila, hejdå :)

ps

Jag (Anton) och Fia brukar köra en tävling innan maten, men nu har vi fått me alla andra också. Tävlingen går ut på att tillexempel att man ska gissa om det blir kall eller varm dryck eller vilken rätt som kommer först på bordet, om man förlorar måste man tillexempel göra armhövningar/burpies/armhövningar mot vägg. Hitills har Fia förlorat mest 

Fia här, vill bara säga att jag förlorat någon gång mer än Anton, konstigt att han inte nämner gången som han själv förlorade ;)

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

  • Pernilla säger:

    Haha,det gäller att känna av gränserna för hur mycket man ska pruta Anton;-) Ni verkar haft ytterligare en toppendag, kul!

    2014-10-30 | 13:28:09

Kommentera inlägget här: