wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

27 och Muffe

Kategori: Allmänt

Heej, Vera och Erica här.

Idag efter frukosten åkte vi till skolan Tian Jia Bing Middle School. Vi kan säga en sak; Vi saknar den svenska frukosten och den kalla drickan! Här dricker man varm saft till frukost och nudlar. Hur som helst fick vi hälsa på den här skolan och se hur deras lektioner såg ut. 

 Vi fick ett varmt välkomnande av både elever och lärare. Det första vi la märke till var deras skoluniformer. De såg inte alls ut som vi trott, mycket slappare och tjejerna behövde inte ha kjol. Lektionerna var inte alls lika strikta heller. Barnen kunde skratta rakt ut och lärarna verkade jättesnälla, däremot hade barnen en sjukt stor respekt för läraren. Varje gång efter ett grupparbete när läraren ställde sig längst fram i klassrummet tog det en sekund sen var det knäpptyst i rummet. I varje klass går det runt 60 elever. Deras roligaste lektion av kinesiska, engelska eller matte var engelska. Läraren hade en mikrofon med en högtalare så att alla skulle kunna höra henne och även vi fick vara med och göra dialoger med eleverna.

 Efter att vi ätit lunch på skolan åkte vi till ett museum och två fabriker. Ena fabriken handlade om naturläkemedel och vi fick se massa olika slags svampar. Den andra fabriken tillverkade komponenter till b la flygplan. 

Sedan åkte vi och åt middag ,vilket tog en aning längre tid än förväntat. Johan skulle nämligen ha föreläsning och vi blev försenade, men efter lite tekniska katastrofer gick föreläsningen mycket bra. Vi var väldigt trötta efter det, men eftersom att Fia och Johan hade lovat oss MUFFE (”Mycket Utvecklande Fika För Elever”, cred till Gilda för det) och handlat snacks så möttes alla i Kais rum och åt, skrattade och röstade på ”dagens ful-kort” tills klockan blev 23:45. Nu ska vi sova för att sedan gå upp tidigt imorgon igen och åka till Shanghai!

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: