wensand.blogg.se

Här kommer du som läsare kunna följa Sandbergskaskolans utbytesprojekt med Wanlan High School i Hangzhou, Kina.

Sandbergska flyttar in.

Kategori: Allmänt

Hej på er alla läsare! Hörde att ni har minusgrader och snö hemma. Här har dagen tillbringats under ett paraply då solen varit på tok för het och stark för en svensk i sena oktobertider...vi har det lite svettigt här nere ;)

 

I morse var det väckning i arla morgonstund, 05.30 och frukost kl 06.00 då det var dags för Wenlan High School's årliga höst picknick. Samtliga elever (30 klasser) delades upp i organiserad och strukturerad form i 30 olika bussar så även eleverna från Sandbergska som under hela dagen har följt sina penpals och deras klass på utflykten som gick upp i bergen. Vi fick senare under dagen en sms uppdatering med upplysningen om att de hade fått gå upp för EXSAKT 500 trappsteg!!!Hur höstpicknicken var i övrigt får ni en uppdatering om på söndag då alla äe samlade igen.

 

Vi vuxna åkte tillsammans med rektorer och lärare från Kina och England på utflykt och studiebesök på annan ort och besökte en gymnasieskola. Intressant att höra hur de jobbar och se vilka fantastiska förutsättningar de har för att ge eleverna en bra utbildning på de skolorna vi har besökt. Dock är det en skilnad i undervisningen vilket jag fick känna på när jag i tisdags undervisade en åk 8 i engelska utifrån material och böcker som vi använder på Sandbergska. De 50-talet elever som deltog på lektionen tyckte det var kul då vi läste och pratade om Halloween men att nivån låg på en gymnasienivå.

 

Sandbergska flyttar in...

Eleverna har nu flyttat in hos sina värdfamiljer. De blev hämtade kl 15.00 på skolan efter utflykten och vi har fått sms uppdateringar om att allt verkar bra. Vi samtalade med de engelska lärarna under middagen vars elever har gjort detta slags utbyte under 10 års tid och de sa att hur nervösa eleverna än är innan så är upplevelsen av att bo tillsammans med en kinesisk familj det som pratas om och upplevs som det häftigaste och ”största” på hela utbytesprojektet. Familjerna har planerat deras besök länge och kommer göra sitt yttersta för att de ska trivas och ha det bra.

Vi ser fram emot att vara alla samlade på söndag och få ta del av allas upplevelser!!

 

Önskar er alla där hemma en skön helg nu när det snart är fredag em!

/ Tessan, Dante och Kai

 

 

 

Kommentarer

  • Mikaela säger:

    Å´vad spännande att tillbringa helgen i en kinesisk familj :-) Ser fram emot att höra hur eran helg har varit.
    Trevlig helg från ett kyligt Svedala!!

    2012-10-26 | 13:14:36
  • Denise säger:

    Åh, snön ligger fortfarande kvar här hemma... :( hoppas ni har det bra! :)

    2012-10-26 | 16:28:55
  • Anonym säger:

    Låter dom att ni har det fantastiskt!! Precis dom ni skriver, så tror jag att den "häftigaste" upplevelsen kommer att bli detta att få bo hos familj!!

    2012-10-26 | 20:19:55

Kommentera inlägget här: